H-1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48. - Telefon: (36-1) 322-1226 - Fax: (36-1) 342-1942
Szakszervezeti testületi ülés (ME Zrt. Bükkábrány)
2012-09-29

A Mátrai Erőmű Zrt. Bükkábrányi Külfejtéses Bányaüzem Üzemi Szakszervezet bizalmi testülete kihelyezett ülést tartott Tibolddarócon, melyen aktuális szakszervezeti kérdések megtárgyalására került sor. Rabi Ferenc BDSZ elnök, Pápis László a Mátrai Erőmű Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkára is részt vett a rendezvényen.

Szakszervezeti testületi ülés (ME Zrt. Visonta)
2012-09-28

A Mátrai Erőmű Zrt. Visonta Bánya Szakszervezeti Alapszervezet bizalmi testülete ülést tartott. A bányaigazgató a termelési folyamatokról és a téli intézkedési tervről tájékoztatta a testületet. Az aktuális szakszervezeti, érdekvédelmi ügyekről, elsősorban az szénkülfejtéses bányatérségben dolgozók nyugdíjáról és aVillamosenergia-ipari Ágazati Kollektív Szerződésről (VKSZ) adott tájékoztatást a BDSZ elnöke és a Mátrai Erőmű Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkára.

IndustriAll European Trade Union kelet-európai régiójának ülése
IndustriAll European Trade Union kelet-európai régiójának ülése
2012-09-26

Zrece-n (Szlovénia) került sor az IndustriAll Keleti Régiójának  koordinációs ülésére, ahol az IndustriAll-hoz  csatlakozott Európai Szakszervezetek elnökei és titkárai találkoztak.
"A munkavállalói jogok védelmének, a munkakörülmények javításának sikeres előfeltétele, a határon átnyúló közös szakszervezeti akciók koordinálása a nemzeti politikai intézkedésekkel szemben"  - hangsúlyozta Josef Stredula  - OS Kovo (Cseh Köztársaság) - a keleti régió elnöke

Az ülésen a magyarországi országjelentés megtárgyalására  is sor került. Magyarországot Balogh Béla, Gál Rezső, Rabi Ferenc , Székely Tamás képviselte, a prezentációt Balogh Béla tartotta.

Magyarországot az IndustriAll-ban a BDSZ, az Építő, Fa és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a  MOL Bányász Szakszervezet, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége képviseli.

Ülést tartott az MSZOSZ Elnöksége
2012-09-25

Az MSZOSZ Elnöksége - melynek tagja Rabi Ferenc a BDSZ elnöke is - az alábbi napirendi
pontokat tárgyalta meg:

Előterjesztés az MSZOSZ 2012. I. félévi gazdálkodásáról
   Előadók : Pataky Péter elnök, Gróf Gabriella GEB elnök
Meghívott : Takács Károly pénzügyi vezető

Bér 2013
    Előadó : Pataky Péter elnök
        Meghívott : Hanti Erzsébet MSZOSZ szakértő

Javaslat a Tagtoborzó kampány második szakaszának ütemezésére és költségeire
Előadó : Pataky Péter elnök

Ülésterv  2012. II.félév
Előadó : Hernádvögyi Andrea alelnök

Titkár választás a STYL Ruhagyárban
2012-09-20

A STYL Ruhagyár szakszervezeti bizottságának titkára, Fábián Istvánné leköszönt titkári funkciójáról, nyugdíjazása miatt.
A testületi ülésen a szakszervezeti bizottság tagjai Hegedűsné Gecse Andreát választották meg a ruhagyár SZB-titkárának.
A 2012. szeptember 20-i ülésen részt vett Varga Éva a BDSZ Ruhaipari tagozatának vezetője
.

MABOSZ kibővített elnökségi ülése
2012-09-20

Salgótarjánban a polgármesteri hivatal dísztermében kerül sor a Magyarországi Bányásztelepülések Országos Szövetsége kibővített elnökségi ülésre melyen több szakmai előadás - közte a BDSZ-é is - hangzik el.

IndustriAll Konferencia
2012-09-19

2012. szeptember 19-21-én Budapesten került sor ETUI - IndustriAll European Trade Union
(Európai Szakszervezeti Szövetség) "Hogyan javítható a társadalmi párbeszédhez kapcsolódó, az új, Európai Szakszervezeti Szövetségen belül folyó tevékenységek koordinációja"  című konferencia.
A BDSZ-t Rabi Ferenc elnök képviselte.

Bővebben...

ETUI szeminárium
2012-09-19

2012. szeptember 19-21 között kerül sor Budapesten az ETUI-industriALL Európai Szakszervezet "Hogyan javítható a társadalmi párbeszédhez kapcsoldó, az új Európai Munkások Szövetségén belül folyó tevékenységének koordinációja (EMF-EMCEF-ETUF:TCL )" c. szeminárium melynek első napján hangzott el Rabi Ferencnek előadása a "Társadalmi párbeszéd az új EU tagállamokban" c. blokkban.

Európai Ágazati Szociális Párbeszéd zárókonferencia Brüsszelben
2012-09-13

Az ITC-ILO szervezésében került megrendezésre az Európai Ágazati Szociális Párbeszéd erősítése az Európai Unió új tagállamaiban és a tagjelölt országokban zárókonferencia Brüsszelben.
Teljes hír

Demonstráció az Oroszországi Föderáció Nagykövetségénél
Demonstráció az Oroszországi Föderáció Nagykövetségénél
2012-09-12

Demonstrációt tartottak az ISD Dunaferrnél tervezett több mint 800 fős létszámleépítés miatt a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a szolidaritásukat kifejező szakszervezetek képviselői a budapesti orosz nagykövetség épülete előtt. Az orosz tulajdonos december elejére bezárná a Lőrinci Meleghengerművet, Dunaújvárosban pedig több száz munkavállalót szerveznének ki alvállalkozókhoz. A demonstráción jelen voltak és szolidaritásukat fejezték ki a BDSZ képviselői is.

Ülést tartott a BDSZ Országos Elnöksége
2012-09-12

Az Elnökség az alábbi napirendi pontokat tárgyalra meg:

- Állásfoglalás az aktuális érdekvédelmi kérdésekről.
- A könnyűipari cégek helyzetértékelése, foglalkoztatási körkép.
- Őszi tagszervezési akció indítása.
- Különfélék.

Ünnepélyes tanévnyitó a Miskolci Egyetemen
2012-09-07

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar évnyitója után került sor a Miskolci Egyetem  Nyilvános tanévnyitó Ünnepi Szenátus ülésére, melyeken a BDSZ képviseltette magát.